Op mijn 9e heb ik gekozen voor het prachtige instrument piano. Later ben ik mij gaan specialiseren in het lesgeven en geef nu een aantal jaar met heel veel plezier pianoles aan leerlingen van verschillende leeftijden.

 

Ik heb gestudeerd aan de Schumann Akademie in Zwolle. Naast de algemene theoretische vakken heb ik 2 jaar muziek- en cultuurgeschiedenis gevolgd bij musicoloog Marcel Zwitser. Na het behalen van deze opleiding heb ik 2 jaar algemene onderwijsleer (pedagogiek en didactiek) bij Cor van Wageningen in Utrecht gevolgd en pianomethodiek bij Marc Pauwels in Amsterdam. In dezelfde periode ben ik gestart met praktijklessen bij Paul Komen, hoofdvakdocent piano aan het Prins Claus conservatorium in Groningen.

 

Als docent en musicus ben ik constant op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om zodoende passend lesmateriaal te kunnen samenstellen. Hiervoor arrangeer en componeer ik zelf regelmatig muziekstukken voor leerlingen op verschillende niveaus.

 

Daarnaast ben ik aangesloten bij de European Piano Teachers Association, leerlingen kunnen zich via mij aanmelden voor een examen waarna we onder mijn begeleiding samen naar het examen toe werken. De theorie die gevraagd wordt op deze examens heb ik overzichtelijk samengevat per graad en werk deze jaarlijks bij zodat deze goed blijven aansluiten op de gevraagde stof.